Вічна пам`ять Герою України Руслану Попову 🕯

#ГУРпамятає

🕯 Під час спецоперації на Півдні України загинув Герой України, офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Руслан Попов.

💬 У розмові зі своїми побратимами він говорив: “Ми зібралися за одним принципом: “Батьківщина. Захищати. Треба”. Таким він і був — вірним побратимом, відважним до останнього подиху.

▪ Закінчив у столиці військове училище і став розвідником спецпризначення. Мав пенсію за вислугу років, проте у 2014, з початком російської агресії на Донбасі, не зміг стояти осторонь.

▪ На момент повномасштабного вторгнення Руслан Попов перебував у Маріуполі. Наприкінці березня йому вдалося вийти з оточення, але все ж повертався туди у складі евакуаційних рейсів вивозити поранених з “Азовсталі”.

▪ Офіцер ГУР МО України мав низку нагород: “За мужність при виконанні спецзавдань”, “За воїнську доблесть”, “За відданість воєнній розвідці”, “Захиснику Вітчизни”, “За участь в антитерористичній операції”, медаль ООН, та кілька пам’ятних відзнак.

🎖 Посмертно отримав ще дві нагороди: звання “Героя України” указом №505 Президента України та орден “Золота зірка”.

Воєнна розвідка України висловлює свої співчуття родині Героя України, який віддав своє життя, захищаючи Україну від окупанта.

🇺🇦 Герої не вмирають! Вічна пам’ять!

Джерело