​​#FightForUkraine В’ячеслав із позивним «Чіполіно» – бойовий медик 4-ї бригади оперативного призначення імені…

​​#FightForUkraine

В’ячеслав із позивним «Чіполіно» – бойовий медик 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії. Він з командою з лютого по вересень вивезли з гарячих точок близько 400 поранених бійців. Кожен четвертий серед евакуйованих був у критичному стані.

Першого військового після повномасштабного вторгнення В’ячеслав рятував вночі 24 лютого в Сєвєродонецьку. Це був розвідник із кульовим пораненням.

Бували дні, коли команда евакуйовувала по 36 бійців – як тільки доставляли поранених у госпіталь, одразу рушали за іншими.

Найгірше, за словами В’ячеслава, було в Сєвєродонецьку. Після підриву мостів поранених забирали через річку Сіверський Донець на гумових човнах. Зв’язку не було, тож пораненого могли переправити не човном, а по канату в іншому місці. Згодом «Чіполіно» координував вивезення військових із Лисичанська, шукав безпечні точки евакуації та продовжував сам виїжджати на виклики.

Коли «Чіполіно» запитують про його роботу, відповідає просто: «Комусь треба її виконувати. Якби я залишився осторонь, не факт, що хтось зробив би її замість мене».

Його слова – добра мотивація для кожного.

«Наші хлопці не здалися, не здаються і я не здамся, – каже медик. – Ми як єдиний та великий організм, який буде функціонувати до нашої перемоги»❤️🇺🇦


Джерело