Будьмо учасниками, а не лише свідками!

Сьогодні, 12 листопада, у Львівській Духовній Семінарії відбувся День духовної обнови, який провадив отець Богдан Заблоцький, духівник Тернопільської Вищої Духовної Семінарії.

На першій конференції реколектант закликав братів частіше звертати увагу на кожну мить життя та пам’ятати дякувати Богові за них. Вершиною ж та найголовнішим даром від Господа, як зазначив о. Богдан,  є Пресвята Євхаристія, адже це Тіло та Кров нашого Господа Ісуса Христа. Саме тому не можна нехтувати цим Даром та бути лише його свідком. Варто прагнути ставати його учасником, приступаючи до св. Тайни Покаяння та Пресвятої Євхаристії. 

На другій конференції отець зосередив увагу на слуханню, розділивши це питання на два аспекти. Першим є слухання в контексті наших стосунків з ближніми. Реколектант акцентувався на емоціях, які у нас виникають при слуханні, а саме на емоції гніву. Отець Богдан привів приклади зі Святого Письма, щоб зрозуміти, як цей гнів контролювати. Другим ж аспектом є слухання в контексті наших стосунків з Богом. Реколектант зазначив, що завжди є актуально чути в першу чергу саме Бога, а тим паче у час війни. Страх та навіювання не можуть бути тим, що ми слухаємо, адже це негативно впливатиме на нас. Варто ж замість цього старатися чути Бога, особливо через молитву, тому що без оцього слухання Бога є неможливими справжні стосунки з Ним.

Третя конференція була присвячена Божому Слову. Отець Богдан закликав не лише досліджувати Боже Слово, а й втілювати його у наше життя, адже воно є нашим духовним мечем.

На завершення духовних наук, о. д-р. Іван Дулиба, духівник семінарії, подякував о. Богдану за Боже Слово та досвід, яким він охоче ділився цього дня з семінарійною спільнотою.

Більше фото можна переглянути тут

Степан Головкевич,
Медіа-Центр ЛДС

Джерело