#ПМГ2022 Програмою медичних гарантій покривається флюорографія. Вона безоплатна в наступних випадках.

#ПМГ2022

Програмою медичних гарантій покривається флюорографія. Вона безоплатна в наступних випадках.

📌 З направленням лікаря

На флюорографію пацієнта направляє сімейний або лікуючий лікар. Саме лікар визначає необхідність такого дослідження та виписує електронне направлення. Воно може бути також паперовим, якщо немає можливості створити електронне.

Із цим направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу в амбулаторних умовах за договором з НСЗУ. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їхніх вебсайтах чи сторінках місцевої влади.

📌 Якщо вам призначили флюорографію під час лікування в стаціонарі, то її проведуть без додаткових направлень та оплат — вартість дослідження входить у лікування.

Платною флюорографія може бути, якщо пацієнт самостійно вирішує пройти таке дослідження, без направлення лікаря. Але закликаємо не вдаватися до таких кроків, адже лише медичний фахівець, який бачить комплексну картину, зможе розшифрувати результати обстеження правильно.

Джерело