В Коростенському районі відкрито та вже працюють Пункти Незламності

Пункти для тимчасового перебування громадян функціонують цілодобово як по всій території України, так і в нашому районі.

На цю хвилину свої двері відкрили пункти незламності в містах Коростень, Овруч, Олевськ, Лугини, Малин, Народичі. Пункти незламності є в усіх 13 територіальних громадах Коростенського району.

Всі вони забезпечені засобами обігріву людей, засобами надання першої медичної допомоги, деякими продуктами харчування, водою, є куточки для дітей та місця для людей з інвалідністю. Працюють генератори, тож в пункті незламності можна не тільки зігрітись, але й підзарядити мобільні телефони.

Загалом послугами пунктів незламності вже скористалось близько тисячі людей з початку їх відкриття.

Окремо хочеться відзначити пункти незламності, які відкрили працівники ДСНС. Рятувальники, які завжди вірні своєму службовому обов’язку, до створення умов перебування людей у пунктах незламності підійшли з усією відповідальністю та ретельністю.

Відзначимо, що загалом по Україні ДСНС розгорнула 989 Пунктів Незламності, з них:

  • 754 стаціонарні пункти на базі пожежно-рятувальних частин;
  • 230 мобільних пунктів на базі наметів;
  • 5 мобільних пунктів на базі транспортних засобів.
  • На території Житомирської області працює 321 стаціонарний Пункт Незламності. Комплектування та функціонування пунктів здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

    Про найближчий пункт незламності у вашому населеному пункті також можна дізнатися тут https://nezlamnist.gov.ua/, на офіційних сайтах або на офіційних сторінках у соціальних мережах громад.

    Джерело