​​Жертв Голодомору вшанували в Києві панахидою та громадською акцією. 🙏 Поминальну панахиду біля Національного…

​​Жертв Голодомору вшанували в Києві панахидою та громадською акцією.

🙏 Поминальну панахиду біля Національного музею Голодомору-геноциду за жертвами штучного голоду очолив глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав. У ній взяли участь архієпископ Православної церкви України, секретар Київської митрополії ПЦУ, намісник Свято-Михайлівського монастиря Агапіт (Гуменюк), а також духовенство УГКЦ та ПЦУ.

«На жаль, в історії ставалося так, що коли ми втрачали свою державність, північний агресор винищував наш народ. Те саме відбувається і сьогодні. Ворог нам каже здати свою державу. Однак ми розуміємо, що, втрачаючи державність, ми знову стаємо жертвами геноциду», – зазначив Блаженніший Святослав.

🕯 Український інститут національної пам’яті разом із молодіжними активістами з громадських організацій «Український студент» і «Пласт» провели громадську акцію: лампадки на території Музею Голодомору виклали у символічній формі колоска.

Цього року разом із гаслом #ПамятаємоЄднаємосяПереможемо символом вшанувань є свічка, стилізована під колосок.

Вже традиційно у четверту суботу листопада, о 16:00, відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Доєднатися до загальносвітових ушанувань можна, запаливши увечері пам’ятного дня свічку на підвіконнях.

Більше інформації та фото тут

#памятаємоГолодомор
#зупинимогеноцид
#rememberHolodomor
#stopgenocidтeinukraine


Джерело