Проведено нараду щодо роботи пунктів незламності

29 листопада заступник голови райдержадміністрації Роман Гавриляк провів онлайн-нараду із заступниками голів територіальних громад району та відповідальними працівниками з питань цивільного захисту щодо роботи пунктів незламності.

На нараді заслухали заступників голів громад про організацію роботи пунктів незламності.

У Калуському районі розгорнуто 11 пунктів незламності територіальними громадами. 1 пункт незламності в приміщенні Калуської районної військової адміністрації, 8 пунктів незламності – на базі об'єктів ДСНС. 2 пункти незламності – мобільні пункти на базі наметів ДСНС в м. Долина та м. Калуш. В Долині мобільний пункт незламності розгорнуто рятувальниками на майдані Січових Стрільців.

Після обговорення дано доручення керівникам громад забезпечити належне цілодобове функціонування пунктів незламності, укомплектувати базовим обладнанням для максимальної ефективності їх роботи. Також доручено забезпечити інформування населення усіма доступними засобами щодо функціонування пунктів незламності (адресу, режим роботи та ін.), а також адреси мережі магазинів, АЗС, банківських установ, ресторанних закладів, які працюють на альтернативному живленні.

Крім того, доручено актуалізувати дані про всі об’єкти, де є можливість додатково розгорнути стаціонарні пункти незламності.

Нагадаємо, що пункти незламності – це точки, де всі охочі можуть безплатно зарядити телефони, попрацювати, випити чаю чи просто зігрітися. Такі пункти підготували на випадок тривалих відключень електроенергії.

За задумом, такі пункти мають бути острівцем безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності, які функціонуватимуть цілодобово і безплатно для тимчасового перебування. У разі аварійного відключення електроенергії більш ніж на 24 години врятує саме пункт незламності.

Джерело