​​🇩🇪 30 листопада німецький Бундестаг ухвалив резолюцію, якою визнав Голодомор в Україні 1932–1933 років геноцидом українського народу

​​🇩🇪 30 листопада німецький Бундестаг ухвалив резолюцію, якою визнав Голодомор в Україні 1932–1933 років геноцидом українського народу.

💬 У документі йдеться, що масовий голод не був наслідком неврожаю, за нього несло відповідальність керівництво Радянського Союзу на чолі з Йосипом Сталіним. Голодомор є «злочином проти людства», з точки зору сьогодення «очевидна історико-політична кваліфікація геноциду».

Детальніше

На чому ще акцентує резолюція Бундестагу?👇

🔻 Документ наголошує, що Німеччина несе особливу відповідальність за те, щоб ставити перед міжнародною спільнотою питання публічного визнання злочинів проти людяності та їхнього осмислення. Частина цієї відповідальності – донести до німецького суспільства та всієї Європи правду про Голодомор. Для цього Бундестаг закликає підтримувати відповідні освітні проєкти.

🔻 Також зазначається, що український народ у XX столітті став жертвою двох тоталітарних режимів, а пакт про розподіл територій між Гітлером і Сталіним, знаний як пакт Молотова – Ріббентропа, названо «злочинним, військовим поділом Східної Європи між самопроголошеними наддержавами».

🔻 Парламентарі закликали протидіяти російським історичним наративам.

#памятаємоГолодомор
#зупинимогеноцид
#rememberHolodomor
#stopgenocidтeinukraine


Джерело