#історії_війни 💫 Дарують тепло, опіку і турботу. З початку повномасштабного вторгнення у спортивно-оздоровчому таборі «Твій табір»





#історії_війни

💫 Дарують тепло, опіку і турботу. З початку повномасштабного вторгнення у спортивно-оздоровчому таборі «Твій табір», що у Юрковецькій громаді, прихистили близько 200 дітей та 300 дорослих. Це, зокрема, студенти з Бучі, Миколаєва та інших регіонів України. Серед них також діти-сироти та ті, хто перебуває у складних життєвих обставинах.

💬 «Першими 25 лютого ми прийняли більше сотні студентів з Бучі. Найбільше людей заїхало на початку квітня – близько 320. У таборі створені всі необхідні умови для життя. Ми організували п’ятиразове харчування. Благодійники допомагають нам забезпечувати дітей одягом, іграшками тощо. Також нас підтримують ментори й волонтери», – сказав голова спілки спортивного оздоровчого табору «Твій табір» Ігор Тимко.

Він також розповів, що спочатку діти проходять тут період адаптації, оговтуючись від жахіть війни. Далі – трансформують свої переживання у світлі й позитивні емоції, знаходять друзів, пізнають світ і радіють життю. А ще – навчаються фінансової грамотності.

💸«У нас є своя табірна валюта – кемпи. Їх діти заробляють впродовж тижня – прибирають, допомагають дорослим тощо. Відтак за кемпи вони можуть придбати додаткові іграшки 🧸 та солодощі 🍬», – пояснив Ігор Тимко.

👫 Наразі у таборі проживає близько 50 дітей із Южноукраїнська, Первомайська і Миколаєва. Ще близько 100 готові прийняти. Крім того, на території добудовують приміщення, в якому, за потреби, додатково зможуть розмістити ще сотню людей.

🫶 Дякуємо голові спілки спортивного оздоровчого табору «Твій табір» та всьому колективу установи за тепло і доброту, якою вони окутують українців. Шана усім, хто дає безпечний дах над головою тим, у кого його забрала рф.

🇺🇦 Українці разом. Ми сильні, а значить переможемо! 🇺🇦🇺🇦

Джерело