На Введення в храм Пресвятої Богородиці владика Тарас рукоположив нових священника та диякона

4 грудня 2022 року, в день свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці Преосвящщений владика Тарас, Єпарх Стрийський очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Стрию. В часі богослужіння єпископ рукоположив у пресвітери диякона Івана Гулича та уділив дияконські свячення піддиякону Роману Горбачу.

У своїй проповіді, роздумуючи над духовним змістом та значенням свята, владика Тарас наголосив, що «свято Введення у храм є зосереджене на посвяченні Діви Марії, її особистому та цілопальному себевідданні Богові у служінні ділу спасіння людства».

За словами єпископа, «Такої ролі і таких ласк як Богородиця більше ніхто і ніколи від Бога не отримає. Але це не применшує цінності та вагомості життєвих ролей, які Господь пропонує нам. Ми часто вважаємо, що нам призначені лише невеликі ролі, іноді їх багато, а деякі з них важкі. Але навіть якщо це маленькі ролі, цілком незначні у цьому світі, то пам’ятаймо, що нам їх довірив Господь з надією, що ми їх вірно виконаємо і не порушимо гармонії його планів. Бог не пропонує нам дрібниць, а знехтувати його волею через труднощі або задля власної користі, означає втрату самого себе. Та якщо ми підемо слідами послушності Діви Марії у сповнені Божої волі, то отримаємо від Бога достатньо благодаті, щоб у силі і мужності віри здійснити у своєму житті кожне його покликання. Просто сповняймо сумлінно те, що нам доручено, і тоді наше життя буде милим у Божих очах», – наголосив єпископ.












Після Великого Входу відбулося ієрейське рукоположення. Кандидат до священства, після трьох обходів довкола престолу, прочитав ісповідь віри. Опісля владика Тарас прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячений пресвітер був облечений у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримав служебник, після цього ставши до престолу разом з єпископом та священниками співслужив Божественну Літургію.

А після Анафори розпочалися дияконські свячення. Кандидата введено у святилище через Царські Двері і три рази обведено навколо престолу. Потім він став на коліна перед престолом, а єпископ прочитав таїнозвершувальну молитву, просячи Бога сповнити новопоставленого диякона, вірою, любов’ю, силою та святістю для належного служіння спільноті. На знак цього служіння, владика Тарас вручив дияконові Роману дияконські ризи, служебник і кадильницю.

По завершенні Літургії, владика Тарас привітав новопоставлених отця Івана та диякона Романа, побажавши їм завжди бути вірним своєму служінню до якого Господь їх покликав.

Пресслужба Стрийської єпархії

Джерело