У грудні Київська кільцева електричка інтегрується в систему київського громадського транспорту

Столична влада спільно з «Укрзалізницею» працює над інтеграцією системи оплати в Київській кільцевій електричці в загальну транспортну систему міста. Зокрема, незабаром з’явиться можливість сплатити за проїзд банківською карткою або міською транспортною картою. Новий сервіс анонсував керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Для оплати проїзду достатньо буде прикласти свою транспортну карту, банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до турнікета на станції міської електрички», – написав у своєму Telegram-каналі Петро Оленич.

За його інформацією, щоб скористатися транспортною картою, потрібно заздалегідь поповнити електронний «гаманець» через термінали на станціях або застосунок «Київ Цифровий». При цьому при плануванні поїздок варто врахувати, що вартість проїзду в Київській кільцевій електричці відрізняється від вартості проїзду в іншому громадському транспорті Києва.

За інформацією Петра Оленича, транспортною картою також буде можливо розрахуватись за проїзд кілька разів, наприклад, оплатити проїзд за друзів. Для цього достатньо повторно прикласти карту до валідатора – і кошти будуть списані.

Для перевірки оплати необхідно буде прикласти транспортну карту до пристрою контролера. Або, у разі оплати банківською карткою, сказати контролеру останні 4 цифри цієї картки чи показати списання в банківському застосунку.

Якщо за проїзд сплачено смартфоном чи годинником, номер цифрової банківської картки відрізнятиметься від номеру на пластику. І контролеру потрібно буде повідомити останні чотири цифри саме цифрової картки.

Упродовж двох-трьох наступних тижнів система оплати працюватиме на більшості станцій міської електрички.

Джерело