Українці можуть отримувати рецепт на «Доступні ліки» як в електронному, так і в паперовому вигляді

Українці можуть отримувати рецепт на «Доступні ліки» як в електронному, так і в паперовому вигляді.
Якщо у лікаря є доступ до електронної системи охорони здоров’я – він створить електронний рецепт, і номер рецепту та код підтвердження надійдуть на телефон пацієнта. За відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я лікар випише паперовий рецепт, поставивши свій підпис та печатку.

📌 Сімейний лікар може виписати електронний або паперовий рецепт на ліки при діабеті ІІ типу, серцево-судинних захворюваннях, хронічному обструктивному захворюванні легень. А також на ліки при нецукровому діабеті та інсулін, якщо раніше пацієнт отримав план лікування у ендокринолога. Звернутися можна до будь-якого лікаря первинки, незалежно від наявності укладеної декларації.

📌 Рецепти на препарати при розладах психіки та поведінки виписують психіатри. На препарати для лікування епілепсіїпсихіатри та неврологи. А також сімейний лікар, якщо є план лікування і первинне призначення спеціаліста.

📌 Аптеки, які відпускають ліки за програмою «Доступні ліки» та інсулін за договором з НСЗУ, приймають і паперові, і електронні рецепти.

Джерело