Як відбуватиметься реформа управління відходами в Україні: Міндовкілля презентує Дорожню карту

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець разом з командою презентує основні етапи реформи та кроки, що реалізовуватимуться на кожному з них. У рамках заходу також поговоримо про те, що чекає на сферу управління небезпечними відходами та якою буде інформаційна система у галузі. 

Серед гостей – голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, керівник відділу програм допомоги «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні  Клое Алліо.

До участі запрошені представники центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, провідних бізнес-асоціацій та громадськості.

Коли: 8 грудня 2022 року о 16.00-18.00 за київським часом.

Трансляція заходу буде доступна на сторінці Міндовкілля у Facebook

Також подію можна переглянути у режимі онлайн-конференції. 

Реєстрація за посиланням до 17:00 7 грудня 2022 року: https://forms.gle/gpyGxD2m64S9UXQQ6

Після реєстрації учасник отримає посилання для підключення до конференції.

Нагадаємо, 9 липня 2023 року набирає чинності Закон України «Про управління відходами». Реформа управління відходами дає можливість розпочати зміни, які необхідні Україні для того, щоб стати членом Європейського Союзу. Наступні етапи передбачають розробку та ухвалення низки законопроєктів та підзаконних нормативно-правових актів, впровадження нових моделей та підходів як на рівні всієї держави, так і на рівні кожної окремої громади та підприємства.

Організатор заходу Міндовкілля за підтримки проєкту APENA3, що фінансується Євросоюзом.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Джерело