​​Фахівці працюють над стабілізацією роботи мереж в області 💡На сьогодні, 07 грудня

​​Фахівці працюють над стабілізацією роботи мереж в області

💡На сьогодні, 07 грудня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 26 892 споживачі у 73 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 5 173 споживачів.
В Запорізьких міських електромережах вчора через технологічне порушення в роботі обладнання знеструмлювалися 4 200 споживачів, до вечора їх енергопостачання було відновлено. Також усунуто 4 одиничних відключення, що мали місце на минулий ранок.
Ворог продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі. Вчора через обстріли Оріхівщини було порушено енергопостачання 1 396 домогосподарств. Частину з них (969 абонентів) фахівці Оріхівського МРРЕМ заживили того ж дня.
Вже цієї ночі через ворожі обстріли були знеструмлені 18 домогосподарств на території обслуговування Вільнянського МРРЕМ. Аварійно-відновлювальні роботи розпочато.
По м. Запоріжжя на ранок мають місце 2 одиничних відключення.

По Гуляйпільському районному відділенню та по Степногірській дільниці через бойові дії аварійно-відновлювальні не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

🔥За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 140 абонентів у 211 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 11 населених пунктів.

Минулої доби у с. Степне було відновлено газопостачання 18 побутових споживачів, порушене внаслідок обстрілу.
Також у с. Зарірчне відновили порушене раніше газопостачання 1 побутового споживача.

Разом з тим, внаслідок обстрілу у с. Купріянівка було пошкоджено газопровід низького тиску. Без газопостачання залишився 31 побутовий споживач.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

💧За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 29 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційних насосних станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.
Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

🪖У м. Запоріжжя на сьогодні внаслідок обстрілів вибуховими хвилями пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.
На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).

Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

🏚 За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 2 264 домоволодіння.

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА


Джерело