Кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій. Вижити. Війна 2022

Триває кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій. Унікальність цього Q-курсу в тому, що він проводиться в умовах повномасштабного вторгнення росії (загалом від початку заснування Сил спецоперацій України відбулося більше 10 таких курсів).

Q-курс – це мотивація. На етапі селекції треноване тіло, міцне здоров’я – ніщо, коли немає волі до перемоги. Кожен мотивує себе як може. Хтось говорить собі, що вдарить у дзвін, але… завтра. І цю ж фразу промовляє кожного наступного дня. Хтось налаштовується на перемогу і не бачить жодного іншого варіанту. Для когось, добровільно зійти з селекції – зрада поваги до батьків – військовослужбовців. Кожен кандидат має свою мотивацію, але мета у них – спільна: стати фахівцем своєї справи, оператором Сил спеціальних операцій. Заради цього варто витримати усі випробування.

Тренування триває 4 місяці. До нього набираються діючі військовослужбовці-контрактники. Зараз поступово вони відсіюються в результаті щотижневих випробувань. Зазвичай до кінця доходять не більше 10%. Після того, як пройшли курс та здали іспити, військовослужбовці гарантовано потрапляють до частин ССО, займають свої посади в бойових групах і виконують відповідні завдання.

Джерело