Моя традиційна добірка Три добрі новини. 📍США заклали в бюджет 2023 року $800 млн на військову допомогу Україні

Моя традиційна добірка Три добрі новини.

📍США заклали в бюджет 2023 року $800 млн на військову допомогу Україні. Це на $500 млн більше, ніж просив Білий дім. Профільні комітети обох палат Конгресу США погодили проєкт оборонного бюджету наступного року. Крім того, Сполучені Штати домагатимуться виключення росії з G20 та інших міжнародних організацій. Проєкт бюджету також передбачає запровадження вторинних санкцій щодо тих, хто бере участь в операціях із російським золотом. Це стосується, зокрема, золотих резервів російського центробанку, які зараз знаходяться поза межами країни.

📍За версією американського журналу Time Президент Зеленський і «дух України» стали символом року. Видання відзначило хоробрість українського народу, який не втік, а «кинувся зі зброєю захищати свої міста від загарбників, озброєних танками та ударними гелікоптерами». Нагадаю, що днями впливовий британський часопис Financial Times назвав Володимира Зеленського людиною року. Це також і визнання заслуг всього українського народу перед усім демократичним світом.

📍Німеччина виділяє Україні грант на 200 млн євро для підтримки ВПО. «Українська держава робить надзвичайні речі для подолання наслідків війни і забезпечення своїх громадян… За допомогою цієї програми ми хочемо ще більше зміцнити соціально-економічну стійкість внутрішньо переміщених осіб…», – сказала посол Німеччини Анка Фельдгузен.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело