МВС України організувало для представників ЗМІ прес тур на «кладовище снарядів» на Харківщині

Окрім результатів роботи піротехнічних підрозділів з розмінування Харківської області, журналістам національних і зарубіжних телеканалів та інформаційних агентств показали як працює мобільний Пункт Незламності на Північній Салтівці. Це один із 72-х пунктів, що наразі розгорнуті в рамках всеукраїнського проєкту «Пункти Незламності» на Харківщині.

З початком широкомасштабного вторгнення російської федерації Харківська область щодня перебуває під артилерійськими обстрілами. Проте піротехнічні підрозділи ДСНС постійно ведуть роботи з розмінування та звільнення територій області від вибухонебезпечних предметів, навіть під ворожим вогнем.

Результатом роботи піротехніків на Харківщині виникло своєрідне «кладовище снарядів», яке вирішили показати представникам ЗМІ. Тож, за підтримки пресслужб ДСНС і НПУ у Харківській області МВС України організувало прес тур.

У ході заходу Начальник частини гуманітарного розмінування Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України Ігор Овчарук розповів журналістам національних і зарубіжних телеканалів та інформаційних агентств обставини, за яких «кладовище» з’явилося, про кількість і маркування боєприпасів тощо. Також він додав, що на сьогодні на Харківщині працюють 22 піротехнічні розрахунки у складі 112 осіб особового складу та 44 одиниць техніки, піротехніки ДСНС залучалися понад 13 тисяч разів на розмінування та знешкодження боєприпасів, а знешкоджено понад 52 тисячі одиниць вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, представникам ЗМІ показали мобільний Пункт Незламності на Північній Салтівці — в районі, що найбільше потерпає від ворожих атак. Це один із 72-х пунктів, що наразі розгорнуті в рамках всеукраїнського проєкту «Пункти Незламності» на Харківщині, де кожен харків’янин зможе зігрітися, підзарядити телефон та отримати допомогу фахівців у разі аварійних відключень електроенергії чи надзвичайних ситуацій.

Джерело