На зборах протопресвітерів відбулася презентація італійського благодійного проекту «Разом з Україною»

У вівторок, 6 грудня, у приміщенні конференц-залу Івано-Франківського Архієпархіального управління відбулись збори протопресвітерів. Душпастирям  презентували новий благодійний проєкт, який фінансується Італійською агенцією з розвитку та співробітництва (AICS), за підтримки FOCSIV у співпраці з іншими  благодійними організаціями та Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ.

Координаторки проєкту Анна Бертазолі та Сільвія Каваціні розповіли, що дана ініціатива діятиме не лише в Івано-Франківській, але й у Чернівецькій та Одеській областях.

«Сьогодні ми хочемо розповісти вам про новий проєкт «Разом з Україною», який реалізовується за підтримки державного уряду Італії. Метою нашого проєкту є доповнити ту роботу, яку вже виконує Архієпархія від початку повномасштабного вторгнення. Основними бенефіціарами проєкту є внутрішньопереміщені особи, а також місцеве населення, яке перебуває у скрутному економічному становищі, – розповіла керівниця проекту Анна Бертазолі».

У рамках проєкту в Івано-Франківській області у співпраці з Архієпархією протягом 5-ти місяці планується роздавати раз на місяць 1500 продуктових наборів, щоб забезпечити харчування 4500 осіб (продуктовий набір розрахований на сім’ю з 3-х осіб). Також  одночасно з продовольчою підтримкою волонтери розповсюджуватимуть кожні два місяці 1200 наборів із засобами гігієни для сімей та наборів із засобами гігієни для центрів розміщення переселенців. Також будуть роздані ваучери для людей з особливими потребами (100 домогосподарств) на засоби гігієни.

Безкоштовний медичний огляд в лікувально-діагностичному центрі Святого Луки зможуть отримати близько 120 жінок, 240 дітей, 120 людей похилого віку.

У рамках проєкту надаватиметься також психосоціальна підтримка при парафіях або в міських центрах.

На завершення п. Анна Бертазоллі подякувала Митрополиту Володимиру за гостинність та  присутнім отцям за співпрацю, зазначивши: «Я вірю, що разом ми зуміємо ідентифікувати та допомогти тим родинам, які сьогодні насправді перебувають у складних обставинах життя й потребують нашої допомоги».

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело