Шановні голови та депутати місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування!

Вітаю вас з нагоди державного свята – Дня місцевого самоврядування!

День місцевого самоврядування – це свято української громади. Громада здавна була в Україні особливою формою соціальної організації. Саме громадський, а не державний устрій був невіддільною рисою українського народу.

Місцеве самоврядування тісно пов’язане зі здобуттям Україною незалежності, розбудовою власної державності та демократії, а становлення самоврядних традицій – особлива сторінка в новітній історії українського державотворення.

На органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, їх всебічний розвиток, забезпечення культурних та духовних потреб мешканців громад, створення для них комфортного життєвого простору.

Нині, в час повномасштабної війни з російськими окупантами, ваша роль є надзвичайно важливою, адже ви з метою протидії воєнним загрозам, здійснювали заходи з розбудови територіальної оборони та створення добровольчих формувань територіальних громад. Ви надійно захищаєте державу в тилу: допомагаєте нашій армії, співпрацюєте з волонтерськими організаціями, допомагаєте переселенцям. Спричинені війною виклики, ви гідно прийняли у цей складний час.

Висловлюю вдячність керівникам територіальних громад, депутатам обласної, районної, міських, селищних та сільських рад, всім працівникам місцевого самоврядування за сумлінну, відповідальну та віддану працюю на благо територіальних громад та усього району.

В цей день бажаю вам міцного здоров’я, добробуту, упевненості у власних силах та наполегливості в реалізації всіх планів для розвитку і процвітання територіальних громад нашого району. Усім нам – незламності, перемоги та миру в Україні!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою

Жанна Табанець, голова Калуської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації

Джерело