​​09:00 – Хвилина мовчання 🕯 Запорізька ОВА спільно із платформою пам’яті Меморіал вшановує пам’ять загиблих…

​​09:00 – Хвилина мовчання

🕯 Запорізька ОВА спільно із платформою пам’яті Меморіал вшановує пам’ять загиблих мешканців Запоріжжя через війну в Україні

46-річний Олександр Савицький загинув 5 жовтня внаслідок ракетного обстрілу міста Гуляйполе на Запоріжжі.

Чоловік був заступником голови місцевої громади з питань діяльності виконавчих органів влади. На момент ворожого обстрілу міста близько 10-ї ранку перебував на робочому місці. Від цієї атаки загинув також керівник КП «Благоустрійсервіс» Олександр Косаренко.

«Ці люди нікуди не тікали, до останнього були на своїх робочих місцях. Захищали та підтримували нескорене місто-герой Гуляйполе», – написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Олександр Савицький народився у Ржищеві Київської області. В останні роки був правою рукою міського голови Гуляйполя Сергія Ярмака.

«Він завжди мав якесь рішення, радив, як вчинити в тій чи іншій ситуації. І просто був поруч», – написали колеги загиблого.

Сам Олександр у березні так писав про ситуацію в Гуляйпільській громаді: «Заходили в місто російські військові, танки, були вуличні бої. Стріляли в мирних мешканців. Але ми, нащадки Махна, народ свободолюбивий. Тому тримаємось».

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА


Джерело