🕘9:00 Хвилина мовчання 🕯Молодший сержант Іван Коваль загинув у свій 25-й день народження, 27 лютого 2022 року, під час оборони Чернігова.

🕘9:00 Хвилина мовчання

🕯Молодший сержант Іван Коваль загинув у свій 25-й день народження, 27 лютого 2022 року, під час оборони Чернігова.

Іван народився у селі Хрипівка Чернігівського району. Батько виховував хлопця сам. У 2015 році він закінчив Городнянську районну гімназію та місцеву школу мистецтв, здобув фах автослюсаря у Чернігівському ПТУ №15.

У 2017 році пішов на службу за контрактом до 169-го навчального центру «Десна». Далі перейшов на службу до 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, був механіком-водієм, а потім навідником танкового взводу танкової роти танкового батальйону. Брав участь в АТО/ООС. Згодом став головним сержантом – командиром танку.

Був неодноразово відзначений командуванням нагородами, зокрема, медаллю «За особливу службу III ступеня» та відзнакою «Козацький хрест» І ступеня.

З першого дня повномасштабної війни Іван став на захист України та рідної Чернігівщини. 27 лютого хлопець брав участь у знищенні ворожої бронегрупи та ДРГ у місті Чернігові. Під час бою у його танк влучила ракета. Весь екіпаж загинув.

«Я його не Ванею, а Івашкою звав. А він мене не «папа», як у нас у селі заведено, а татом кликав… А загинув мій Івашка у свій день народження. Двадцять п’ять років йому отак виповнилося… Сам я тепер, як билина у полі. Тільки щоночі синок у сни мої приходить. Я кричу, кричу, а допомогти своєму дитяті вже нічим не можу…», – розповів журналістам батько захисника Володимир Іванович.

Поховали Івана у рідному селі на Городнянщині. У нього залишився батько.

Якщо ви маєте дані про загиблих з Чернігівщини, будь ласка, заповнюйте гугл-форми⬇️
🔹️Загиблі військові: https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6
🔹️Загиблі цивільні: https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6
🔵Якщо у вас недостатньо інформації, однак ви знаєте якусь частину даних, або знаєте людей, які можуть розповісти більше –будь ласка напишіть на email: victims.of.russia@gmail.com

Джерело