💵 В межах проєкту «єРобота» чотири підприємства області отримали гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

💵 В межах проєкту «єРобота» чотири підприємства області отримали гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Проєкти їм погодило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Державною підтримкою скористалися: ФГ «Павленчука», ФГ «Роси Буковини», ФГ «Макосад» та ТОВ «Молодіжна агарна спілка». Загальна сума гранту складає 16728000,0 гривень на закладку садів яблуні та черешні площею 41,82 га. Відтак загалом тут планують створити 10 робочих місць для постійних працівників та 418 – для сезонних.

Суб’єкти господарювання, отримувачі грантів, мають їх використати протягом 12 місяців з того дня, як надійшли кошти на рахунок. Відповідно погоджені цьогоріч проєкти будуть фінансуватись і у 2023 році.

Нагадаємо, «єРобота» передбачає державну та міжнародну підтримку бізнесу. Серед напрямків, визначених програмою, є безповоротне надання грантів для аграріїв 🚜 щодо розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличного господарства.

📁 Її учасниками можуть стати юридичні особи та фізичні особи підприємці, право власності та/або користування земельними ділянками має бути підтверджено належними документами.

🍎 Зокрема, на висадку садів (від 1 га до 25 га) передбачається компенсація до 400 тис. грн на 1 гектар (залежно від культури) та за програмою часткової компенсації вартості створення модульних теплиць (площею не менше 0,4 га та не більше 2,4 га відповідно до типового проєкту) розмір гранту становить від 2 до 7 млн грн.

📱Подати заявку на участь можна через «Дію».

Джерело