Мета як вибір

Сьогодні, 10 грудня, у стінах Львівської Духовної Семінарії відбувся День Духовної Обнови. Реколектантом цього дня був о. Андрій Стадницький, парох Храму Собору Пресвятої Богородиці в селі Прилбичі.

На першій науці, яка була на проповіді під час Святої Літургії, отець зосередився на сьогоднішньому Євангеліє, а саме на миті, коли Ісус кличе йти за собою. Реколентант закликав насолоджувати цим моментом покликання та цінувати й правильно відгукуватись на нього та йти за Ісусом.
Наступна конференція розпочалась з розгляду мети. Мета це орієнтир, і нам слід керуватись ним. Ставити за мету таку річ, яку я хочу робити 
Треба відгукуватись на поклик Бога.
Не потрібно комусь щось доказувати назовні, бо це губить людину. Не потрібно втрачати себе, і з тим самим втрачати мир, свободу. Це якраз показує  прагнення людини зсередини. Кожен з нас може шукати і знаходити себе, бути собою. Несвобідна людина намагається жити чужим життям, щастя не виникає від похвали. Треба просити Бога, щоб Він допомагав розкрити покликання, і знаходити відповіді на 2 запитання: Куди я йду? Чи так я йду?
В завершальній науці отець Андрій продовжив роздумувати над покликанням, яке Бог нам дає. Окрім Божого покликання, дуже важливим є саме робота людини над його розпізнаванням пізнаючи себе. Реколектант ґрунтувався у питаннях пізнання себе на вченні Григорія Сковороди, українського мандрівного філософа. 
Також заважає нашому розпізнаванню покликання пошук, в першу чергу, зовнішніх благ. Коли ми ставимо за мету у нашому житті матеріальні речі, то це псуватиме наші стосунки з ближніми та Богом, а отже й буде робити неможливим пізнання себе й свого покликання, адже, як казав реколектант: «По-справжньому пізнати себе можливо лише в стосунку з Богом»
На завершення о. Андрій Стасів, духівник семінарії, висловив реколектанту вдячність за таку змістовну науку.

Більше фото можна переглянути тут

Петро Рижук,
Степан Головкевич,
Медіа-Центр ЛДС

Мета як вибір

Джерело