Шановні одесити та мешканці області – даємо відповіді на актуальні питання, які ви ставите найчастіше в коментарях у соціальних мережах.

Шановні одесити та мешканці області – даємо відповіді на актуальні питання, які ви ставите найчастіше в коментарях у соціальних мережах.

Чому в одних будинках світло є постійно, а в моєму по сусідству немає?
✔️Така ситуація можлива в декількох випадках:
⚡️Перший випадок – будинки поруч живляться від ліній, які забезпечують роботу лікарні, водонасосної станції, котельної або об’єкту оборони. Такі лінії не вимикаються, а у разі аварійного відключення – заживлюються першочергово. Ці лінії спроектовані таким чином, що технічно не можливо відключити будинки, залишивши лише конкретний об’єкт критичної інфраструктури.
⚡️Другий випадок – такі будинки розташовані на лініях «автоматичного частотного розвантажування», які повинні постійно бути під напругою, а вимикатися першочергово лише – під час масштабної аварійної ситуації, яка може виникнути навіть в іншому регіоні. Це свого роду «запобіжники» чи «автомати» для енергобезпеки країни.
⚡️Третій випадок – після ракетних обстрілів енергоб’єктів області, енергетиками ще не відновлені всі пошкоджені мережі та схеми живлення. Але, наші герої роблять все, щоб дати світло кожному на більш тривалій термін.

Чому сьогодні не застосовуються чіткі та прогнозовані графіки відключень?
✔️Доки не будуть відремонтовані та відновлені основні об’єкти енергетики області, на яких ще тривають роботи, вийти на зрозумілі графіки в ДТЕК технічно немає можливості. Поряд з цим, Начальником обласної військової адміністрації поставлено чітке завдання енергетикам щодо найскорішого завершення цієї роботи та виходу на прогнозовані стабілізаційні відключення.

Чи використовується енергія вітрових та сонячних станцій, які розташовані в регіоні, для енергозабезпечення області?
✔️Безперечно використовується. Вся відновлювальна енергетика області є невід’ємною частиною енергетичного балансу.

Чи продає держава електроенергію за кордон?
✔️Україна не експортує електроенергію за кордон.

Як вирішуються значні складнощі з додзвоном до контактного центру ДТЕК «Одеські електромережі»?
✔️Обласною військовою адміністрацією вже поставлене завдання ДТЕК щодо оптимізації та удосконалення роботи контакт-центру з метою забезпечення комунікації та зв’язку з громадянами.

Щодо режиму роботи промислових підприємств.
✔️Вчергове звертаємось до підприємств промислового комплексу щодо переведення виробництва на нічний час.
Це допоможе збільшити можливості енергетиків для максимальної подачі світла нашим громадянам, а також зберегти робочі місця та підтримати економіку.

Має місце нестабільна робота мобільного зв’язку?
✔️Обласною адміністрацією вже дані рекомендації мобільним операторам щодо забезпечення належної роботи зв’язку та обладнання додатковими резервними джерелами живленням їх вишок.

🇺🇦Не дамо ворогу жодного шансу.
Ми маємо пам’ятати, що наряду з ускладненням життя українців першочерговим завданням ворога є дестабілізація суспільства. Тому не дамо агресору жодного шансу. Тримаємось, перемога буде за нами. Слава Україні!💙💛

Джерело