Храмовий празник та освячення каплиці у Вислобоках

У неділю, 18 грудня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Вислобоках з нагоди храмового свята та освятив каплицю Пресвятої Богородиці на подвір’ї храму.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння Архиєрей втголосив проповідь: “Радий сьогодні з вами розділити цей недільний, воскресний день в молитві. Це найбільший дар, шо ми можемо занести Богові подячну молитву, що він нас не полишає, а супроводжує.

Так, як ми дбаємо про своє тіло, щоб воно було здорове, так і маємо дбати про віру в Христа Спасителя і ласку, яку дає нам, щоб ми її пізнавали. Ми не завжди користуємося вірою, а нашими уподобаннями, які стають на перший план.

Сьогодні ми маємо такі потужні слова апостола Павла, які він каже – Кріпіться в Господі, наша сила в Бозі. Ця сила не криється в достатку і вподобаннях, вона криється у тому, на скільки ми можемо протистояти злу. А в сьогоднішньому Євангелії жінка, яка прийшла до святині, її Господь зцілив і цим показує нам, що дбає про кожного забутого, опущеного і нам про це нагадує, щоб ми мали пам’ять.

Наше завдання виконати завдання Богородиці, яке вона дала у Фатімі – молитися за навернення росії, щоб вони могли очистися від минулого, жити в сучасному, цивілізованому світі, нікому не загрожуючи. В нас має бути уподобання у вірі довіритися Богородиці, яка довірилася Богові. Це буде наш внесок у наше життя в якому ми будемо в скорому майбутньому.

Апостол Павло закликає нас до праведності, щоб ми могли перебувати у своїй доброті, щоб бути чуйними на потреби і виклики людей, які очікують на допомогу, людську неміч і потребу. Вчімося вірити, щоб наша віра не була звичаєва, а щоб цю віру ми носили в своєму серці, щоб мати запоруку від Бога і ближнього.

Нехай Пресвята Богородиця, яка сьогодні є на лицевій стороні церкви і її каплицю ми сьогодні освячуємо, буде захистом, який Господь відкрив у нашому житті, так і щоб сьогодні відкрив живу сторінку нашої віри”.

Прес-служба єпархії

Джерело