Помічники Святого Миколая у Стрийському Карітасі подарували дітям свято

У «Просторі, дружньому до дітей», що діє при Стрийському Карітасі, для дітей внутрішньо переміщених осіб провели свято до Дня Святого Миколая. Учасники декорували ялинкові прикраси, грали ігри та дізнавалися цікаві факти про Миколая Чудотворця. Звісно, на свято завітав і сам Святий Миколай, якому діти з великою радістю розповідали віршики та співали пісні. Кожен отримав солодкий подарунок, а наймолодші – також медалі за чемність.

«Ми хочемо не просто показати, як у нас святкують цей день, а і долучити діток до святкування. Вони активно готувалися, вчили віршики, пісеньки і дуже чекали на Святого Миколая. Ми у свою чергу радіємо, що можемо подарувати це свято, віру в диво і нагоду просто побути безтурботними дітьми», – розповідає координатор «Простору, дружнього до дітей» Катерина.

«Простір, дружній до дітей» працює з понеділка по п‘ятницю за адресою: вул. Валова, 1. Тут для дітей для дітей ВПО віком від 3 років проводять цікаві майстерки, книжкові читання, розвиваючі ігри та просто весело разом проводять час. Окрім соціальних педагогів, з дітками у дитячому просторі працюють також психологи. Діє Простір у рамках проєкту «Надзвичайне реагування на гуманітарну кризу в Україні» за підтримки австрійських партнерів ADA.

Окрім цього, за підтримки експрес-маркету «Галицька Щедрість» до Дня Святого Миколая соціальні працівники Карітасу передали солодкі подарунки дітям-сиротам, чиї батьки загинули на війні, та дітям-сиротам, що проживають у Стрийському сиротинці. Подарували святковий настрій також дітям, що проживають у шелтері для вимушено переміщених осіб у Моршині, який діє на базі санаторію «Зірниця». Там на Святого Миколая чекали 13 діток.




Повідомила Ярина Максимович

Джерело