120 років храму св.Миколая у с.Хлиплі

“Ми сьогодні молитвою хочемо подякувати Богу за те, що ви 120 років можете приходити сюди, щоб заносити молитви до Господа і що через його провидіння ми не є позбавлені права прославляти Бога і творити тут велику духовну родину, – наголосив у проповіді владика Григорій єпископ-помічник СДЄ УГКЦ під час Архиєрейської Святої Літургії у храмі св.Миколая с.Хлиплі Мостиського деканату 19 грудня 2022 року Божого з нагоди храмового свята та ювілею святині.

Владика розповів, який життєвий шлях пройшов святий Миколай і що ми називаємо його правилом віри, зразком віри. Він є одним з найбільш пошанованих святих у нашому народі. Його прихід – це атмосфера дива. Дай Боже, щоб за молитвами св.божого угодника Миколая наш народ здобув бажаний мир і перемогу. 

У святковому Богослужінні владиці співслужили декан Мостиський о.Тарас Шпег, адміністратор храму о.Іван Сов’як, о.Микола Мисів, який служив у цьому храмі 28 років, уродженець села о.Федір Романишин із Львівської Архиєпархії, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Роман Мицько, Андрій Пуців. Мелодійно співав хор храму (кер.Марія Урись).

Після завершення Богослужіння владика привітав вірних зі святом, подякував о.Івану за служіння та зазначив: “Ми дякуємо Богу, що зволив нам мати цей храм, за незчисленні дари і благословення, які ми і наші предки отримали у цій святині. Тут ми пізнаємо нашу людську гідність, господню правду, божу науку. Хочу вам побажати, щоб ви мали відчуття, коли сюди приходите, що ви є у Божому домі. Покдадімо надію на Господа і просімо миру і перемоги для нашого народу”.

Дякуючи владиці за візит на парафію, о.Іван вручив на згадку копію мозаїчної ікони св.Миколая, яка знаходиться на фасаді храму, що її написала олівцем Тетяна Мельничок.

Мозаїчну ікону виконала Тетяна Скоромна (цю роботу почала робити 26 лютого, саме як почалася війна. Праця над нею допомогла їй пережити той складний перший час). Він висловив слова вдячності вірним за те, що дбають про красу своєї святині. Завершилося свято молитвою за Україну, водосвяттям та мируванням.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Джерело