Владика Тарас очолив подячну Літургію священників деканату міста Стрий

27 грудня 2022 року, за щорічною традицією відбулася подячна Божественна Літургія Стрийського деканату, в часі якої священнослужителі та їх родини молитовно дякували Богу за Його милосердя та дари, отримані в році, що минає. Подячну Літургію, яка цьогоріч відбулася у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Стрию, очолив Єпарх Стрийський Преосвященний владика Тарас.

В часі проповіді, єпископ роздумував над Євангельським читанням дня – словами Христа, який попереджає учнів, що вони будуть переслідувані, однак, за його словами це є і нагодою для свідчення та закликає своїх послідовників до терпеливості, якою вони мпасуть свої душі. За словами владики Тараса, “терпеливість – це намагання з вірою і без нарікання триматися доброї дороги, в радісній впевненості, що Бог не допустить, щоб ми були обтяжені понад наші сили, а у випробуваннях він також дасть нам необхідну благодать”.

На завершення Літургії, владика Тарас подякував священникам за їх служіння, а присутнім вірним за спільну молитву, побажавши усім веселих Різдвяних свят і благословенного Нового року. А насамкінець, всі разом помолилися за перемогу і мир у стіп Міської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Слід зазначити, що звичай подячних Божественних Літургій у деканаті міста Стрия існує вже багато років. Такі богослужіння відбуваються щороку наприкінці грудня в іншому храмі міста.










 

Пресслужба Стрийської єпархії

Джерело