Відбулась Протопресвітерська пасторальна рада

У вівторок, 27 грудня 2022 р. Б., у єпархійному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії відбулась Протопресвітерська пасторальна рада.

Після спільної молитви та читання Євангелія, Преосвященний владика Михаїл звернувся до присутніх із духовним словом. Архиєрей закликав розважити над молитвою в житті Церкви та приватною молитвою, яка дає сили для життя, наголосивши, що як ми цінуємо життя, так і звершуємо свою молитву.

СВІТЛИНИ

Владика Петро розповів про синодальні рішення та напрацювання, наголосивши на пасторальній програмі “Зцілення ран”, виділивши 3 пункти, над якими ми повинні працювати в часі війни і після її завершення – це душпастирство воїнів, їх сімей та переселенців. Єпископ подякував священникам за працю, яку вони звершують для допомоги і підтримки війська та постраждалих. Також владика розповів про діяльність єпархійного паломницького центру “Еффата”.

Синкел у справах священства та парафій о. Володимир Коткевич представив напрацювання Пасторальної Душпастирської ради на 2023 рік та розповів про соціальне служіння.

Голова Літургійної комісії, о. Ярослав Малиш наголосив на служінні та практиці дияконів.

Голова комісії у справах родини о. Роман Стецко розповів про проведення передшлюбних наук та закликав до участі подружніх пар у реколекціях.

Економ єпархії о. Михайло Грицишин склав звіт економічного відділу за 2022 рік та представив бюджет на 2023 рік.

Був зачитаний та вручений Декрет на призначення Голови комісії у справах освіти і виховання – о. Романа Кравця.

Прес-служба єпархії

Джерело