Перекрито транснаціональний канал незаконного перетину кордону між Україною та Молдовою чоловіками призовного віку

За участі прокурорів Київської міської прокуратури у межах міжнародної слідчо-оперативної групи, створеної Офісом Генерального прокурора та правоохоронними органами Республіки Молдова, викрито транснаціональний канал незаконної міграції між Україною і Молдовою.

У ході спецоперації, проведеної правоохоронцями обох країн, на території Республіки Молдова затримано трьох осіб. Вони за грошову винагороду в розмірі 4500 доларів США організовували для українських громадян призовного віку незаконний перетин державного кордону поза межами встановлених пунктів пропуску.

Така схема діяла на території Вінницької та Чернівецької областей. Усі затримані – громадяни Республіки Молдова.

Під час затримання у організатора схеми вилучили 1600 доларів США, які йому були передані раніше під контролем українських правоохоронців чоловіком призовного віку за перетин кордону для подальшого виїзду до країн ЄС. 

Наразі триває документування злочину, встановлюється причетні до його вчинення особи на території України, у тому числі серед працівників правоохоронних органів.

Раніше в рамках цього ж провадження задокументовано незаконне переправлення громадянина України через державний кордон України до Республіки Молдова за 4500 доларів США.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами ГУ ВБ СБУ.

Джерело