У держзраді підозрюють двох експрацівниць податкової служби, які допомагали окупантам збирати податки з мешканців Херсонщини

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом колишнім працівницям ГУ Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації Херсонщини начальниця одного з відділів та головна державна інспекторка податкової служби пішли на співпрацю з ворогом. Маючи досвід та знання у податковій сфері, підозрювані зайняли керівні посади в окупаційному органі — так званій «Податковій службі Херсонської області».

На псевдопосадах підозрювані сприяли впровадженню на території області російської системи оподаткування, встановленню розміру обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованих територій. Також вони забезпечували нарахування і встановлення розміру заробітної плати працівникам псевдооргану у російських рублях.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело