Миколай під звуки сирен

«Не солодощі та іграшки, не казки і веселощі, лише, щоб батько повернувся живим з фронту», – просять у Миколая українські діти 2022 року. Ця ідея лягла в основу виступу студентів першого курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа з нагоди дня святого Миколая.

Вечір розпочала ідилічна мелодія, під яку хлопчик пише листа святому Миколаєві. Ніби все, як завжди. Однак раптом музику перериває сигнал повітряної тривоги. І перше та єдине прохання головного героя в листі: «Щоб тато повернувся…» Водночас до святого пише листа чоловік у військовій формі – тато… І прохання дуже схоже – повернутися до сина і коханої дружини.

Такою є дійсність 2022 року в Україні. Не для одної сім’ї свято Миколая саме так і виглядає. І саме такими є їхні молитви до небесного Заступника тих, хто у скруті. А семінаристи лише вловили цей мотив і втілили його у свою сценку, гармонійно поєднавши з піснями про святого Миколая.

Кульмінацією вечора стала з’ява самого святого Миколая, який запевнив, що молиться за Україну, опікується дітьми, воїнами, і його молитва буде обов’язково вислухана Богом. На завершення він разом з настоятелями семінарії під спів «Ой, хто, хто Миколая любить…» роздав семінаристам приємні подарунки.

Більше фото можна переглянути тут

Василь Калита
Медіа-центр ЛДС

Джерело