Передсмак різдвяної радості та світла

29 грудня 2022 року Божого відбулася традиційна для Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Різдвяна просфора, яка розпочала вакації студентів.

Вечірнею, очолюваною єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії владикою Петром Лозою, у присутності Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігора Возьняка під урочистий спів октету «Теофорос» семінарійна спільнота увійшла в новий літургійний день. По її закінченні вітальним словом до присутніх звернувся владика Петро і побажав кожному з них нести світло Христового Різдва, пам’ятаючи, що «з нами Бог».

Під час святкової вечері, яка відбулася опісля у семінарійній трапезній коляда чергувалася з привітаннями гостей. Митрополит Ігор згадав вибухи, які йому довелося чути зранку під час Божественної Літургії в Соборі св. Юра, і закликав до молитви, щоб Бог завершив війну в Україні. Ректор Українського Католицького Університету отець-доктор Богдан Прах сказав, що, приїхавши додому на вакації, семінаристи зустрінуть людей, потерпілих від війни – поранених, засмучених. Ворог хоче бачити нас засмученими, і лише щирою радістю від народження Божого Сина зможемо його подолати.

Прославляли воплоченого Спасителя колядою октет «Теофорос», семінарійний оркестр, вертеп семінаристів підготовчого курсу. Чуючи знайомі різдвяні мотиви, семінарійна спільнота активно їм аплодувала та підспівувала. «Добре нам тут бути», – помітивши теплу атмосферу, яка панувала в залі, звернувся наприкінці ректор Семінарії отець-доктор Ігор Бойко. Після повернення додому, сказав він, вам трапиться, що не буде світла. І додав, щоб ми світло Христове й тиху радість плекали у своїх серцях та ділилися ними з іншими.

більше фото можна переглянути тут

Василь Калита
Медіа-Центр ЛДС

Джерело