Зміна клімату увійшла у ТОП-5 основних глобальних ризиків 2023 року

Компанії та установи все ще недостатньо серйозно ставляться до проблем зміни клімату Зміна клімату стала одним з пʼяти основних світових ризиків на 2023 рік, поряд із загрозами глобального екстремізму, кіберзагрозами, поглибленням політичної поляризації та операційними ризиками, зокрема енергетичної кризи.

Про це йдеться в аналізі Daily Sabah звітів щодо прогнозів на 2023 рік провідних світових аналітичних центрів, неурядових та міжнародних організацій, зокрема Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

В матеріалі підкреслили, що російсько-українська війна продовжуватиме розпалювати дебати щодо глобальних енергетичної, продовольчої криз та кризи ланцюга поставок.  Такі ризики можуть загостритися на тлі напруженості між Атлантикою та Азіатсько-Тихоокеанським регіоном.

“Ризик глобальної зміни клімату, стоїть на нашому порядку денному щодня. Однак компанії та установи все ще недостатньо пильні щодо серйозності ризику. Ми сподіваємося, що 2023 рік не стане глобальним роком стихійних лих”, – наголосили автори.

Джерело: Екополітика

Джерело