Преосвященний Владика Дмитро Григорак взяв участь у поминальному заході з нагоди річниці від дня народження Степана Бандери у м. Чорткові

1 січня 2023 р. Б., з нагоди 114-ї річниці від дня народження Степана Бандери, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в поминальному заході.

Патріоти та інтелігенція, які зібралися біля пам’ятника Степану Бандері, вже традиційно в день його народження, пригадують про важливе історичне значення діяльності цього великого українця.

Преосвященний Владика Дмитро, звертаючись до присутніх, заохотив молитися за навернення ворогів, подібно, як це робив сам Христос: «Так, це важко, особливо в часі війни, коли так багато втрат, але це можливо. Так просила робити Пречиста Діва Марія, коли з’являлася дітям у Фатімі. Нам зараз помагає світ, а тоді, коли жив і боровся наш Герой Степан Бандера, було набагато важче. Українці сам на сам стояли перед ворогом. Проте, Степан Бандера і його побратими мужньо винесли всі випробування і не зламалися. Його слова і ідеї заново сьогодні актуальні, як ніколи. Нехай його сильний і незламний дух буде для нас прикладом, як любити Бога і Україну тепер».

У співслужінні з священиками Чортківського деканату та представниками ПЦУ, Владика відслужив поминальну панахиду за душу покійного Степана Бандери. Спільне соборне моління доповнювали своїм співом семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Йосипа Сліпого, які на завершення заходу виконали кілька патріотичних пісень, підіймаючи на дусі усіх присутніх.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Джерело