«Ті, хто віддав своє життя за церкву, за родину, за Україну не вмирають, вони починають жити іншим духовним життям», – Владика Дмитро

29 грудня 2022 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похорон воїна-героя Івана Григоращука, жителя смт. Мельниця-Подільська, який загинув поблизу м. Бахмут Донецької, отримавши поранення несумісні з життям.

У слові співчуття, Владика роздумував над важливістю подвигу людини в ім’я справедливості. Такий подвиг вчинив і полеглий воїн Іван. Сьогоднішня боротьба – це боротьба проти найбільшого зла і подвиг воїнів, які сьогодні захищають нашу державу незабутній. «Господь дав нам надлюдську силу вистояти попри все. Дякую воїнам, які вистояли до кінця і тепер охороняють нас духовно, вони з небес продовжують захищати нас», – говорить Архиєрей.

Важко знайти сьогодні слова підтримки для рідних і близьких покійного, які б заповнили бездонну порожнечу від втрати рідної людини.. «Ті, хто віддав своє життя за церкву, за родину, за Україну не вмирають, вони починають жити іншим духовним життям», – звертається до присутніх Владика Дмитро, даючи надію кожному на безмежне Боже милосердя. «Ми знаємо, що Бог переможе, бо він вже переміг смерть», – звертається Владика до усіх присутніх, – нам треба гідно і достойно жити, щоб продовжувати справу полеглого Івана, щоб його смерть не була марною».

Велелюдна похоронна відправа чисельно зібрала рідних і друзів, односельчан, побратимів, усіх, хто прийшов в останню земну дорогу провести воїна, друга, батька і сина Івана Григоращука. Вічною буде слава героям, і вічною буде пам’ять про їхній подвиг.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Джерело