Митрополит Василій візитував парафію Преображення Господнього у м. Зборів

8 січня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк візитував парафію Преображення Господнього м. Зборів. Архиєпископ очолив Божественну Літургію у співслужінні настоятеля храму та декан Зборівського о. Віталія Вовка та о. Михайла Пошви, на якій молився за парафію і Боже благословення над українським народом у нелегкий воєнний час.

«Вже другий день несеться колядка по наших селах і містах, в окопах, де наші воїни захищають Незалежність України, розсіяних по цілому світу біженців, – зазначив кир Василій у своїй проповіді. – Вже другий день ми линемо серцем до Вифлеємської стаєнці, де на сіні в убожестві, між ослом і волом лежить Дитятко Ісус і простягає до нас руки, благословить наш край, наші родини, наших дітей і нашу неньку Україну на швидку перемогу. І ми тішимось, прославляючи Його, бо Він замешкав в нашім серці, бо прийняли ми Його до свого серця”.

Щоб підкреслити важливість родини у духовно-суспільному житті та підтримати сім’ю у нелегкий сьогоднішній час, владика заохотив молитися за наші християнські родини: «Бо якщо буде сильна християнська сім’я, яка є фундаментом майбутності нашого народу, то й буде християнська Україна».

Високопреосвященний Василій зокрема наголосив, що «празник Христового Різдва ставить перед нашими очима великий Божий план відкуплення людського роду. Божий Син з безконечної любові задля нас стає маленьким дитятком, на свою матір він вибирає скромну, побожну дівицю з Назарету, в її руки і серце Бог вложив наше спасіння. Господь наділив її гідністю понад усі гідності – бути Божою Матір’ю… Ми сьогодні разом з Пресвятою Богородицею славимо святого Йосифа, її праведного обручника і опікуна, який вірно і жертвенно служив Ісусові та Марії, а одночасно і нашому спасінню. Він був головою Пресвятої Родини».

Після Богослужіння митрополит Василій вручив високу церковну нагороду – золотий хрест з прикрасами – о. Віталію Вовку та подякував за жертвоне служіння на благо Церкви Христової. Відтак брати-семінаристи потішили присутніх різдвяним духовним концертом.

 

пресслужба архиєпархії

Джерело