Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #321 за 11.01.2023 «Після таких вироків ваша країна перетворюється на Північну Корею»

  • Автор допису:

1.     В рф заборонили виїзд за межі країни придатним до військової служби громадянам. Відповідний наказ російська фсб надіслала до всіх прикордонних управлінь країни https://gur.gov.ua/content/v-rf-z-9-sichnia-obmezhyly-vyizd-z-krainy-viiskovozoboviazanym-v-tomu-chysli-obmezheno-prydatnym-do-sluzhby.html

2.     На тимчасово окупованому півострові триває підготовка до нової хвилі мобілізації. В її межах так званим “університетам” на півострові надійшла директива відрахувати всіх студентів 3-5 курсів, які підлягають мобілізації та мають академічну заборгованість. На півострові тим часом продовжують чинити опір окупантам активісти “Жовтої стрічки”, “Атеш”, “Кримські партизани”, “Кримські бойові чайки” тощо https://zmina.info/news/krymski-vyshi-otrymaly-rozporyadzhennya-vidrahuvaty-studentiv-pryzyvnogo-viku-cherez-akademichni-borgy-predstavnytcztvo-prezydenta-ark-v-krymu/ (фото).

3.     Представництво президента в Автономній Республіці Крим відзначає продовження мілітаризації дитинства в тимчасово окупованому Криму: командування чорноморського флоту рф взяло участь у так званій новорічній акції “Ялинка бажань”. Після “виконання бажань” військові злочинці дарували дітям бойові значки та тільники. Також повідомляється, що до Сімферопольської школи № 30 вітати учнів замість Діда Мороза та Снігуроньки прийшли росгвардійці, а школярі були вдягнені в кадетську форму https://zmina.info/news/u-simferopolsku-shkolu-zamist-dida-moroza-shkolyariv-vitaly-rosgvardijczi/

4.     Південний окружний військовий “суд” Ростова-на-Дону залишив під вартою до 20 квітня 2023 року незрячого Олександра Сізікова, а також Аліма Суф’янова та Сейрана Хайредінова, звинувачених у “тероризмі” https://qirim.news/novosti-uk/nezryachomu-krymchanynu-sizikovu-ta-dvom-krymskym-tataram-rosijskyj-sud-prodovzhyv-aresht-na-try-misyatsi-u-spravi-hizb-ut-tahrir/

5.     Голову спілки ветеранів АТО з Херсонщини Олександра Зарівного, якого окупанти викрали на Херсонщині і утримують у Сімферополі, звинуватили у “шпигунстві” https://crimeahrg.org/uk/golovu-spilki-veteraniv-ato-z-hersonshhini-yakogo-utrimuyut-u-simferopoli-zvinuvatili-u-shpigunstvi/ (фото).

6.     Ображені Червоною калиною та Хайтармою фанати газманова викликали мусорів. Подробиці музичного батла у селі Золоте Поле Кіровського району тимчасово окупованого рф Криму. Батл завершився арештом трьох проукраїнських кримчан і штрафами https://twitter.com/CrimeaVox/status/1612909353392021518 (скрін).

7.     За публічного обвинувачення прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя до 12 та 13 років позбавлення волі заочно засуджено двох окупаційних суддів з Криму – Білоус Марину та Дядю Тетяну https://qirim.news/novosti-uk/perejshly-na-bik-voroga-zasudzheno-dvoh-okupatsijnyh-suddiv-z-krymu/

8.     Прикордонники Литви анкетують громадян Білорусі на в’їзді до країни. Деяких громадян не впускають на основі їхніх відповідей стосовно того, чий Крим, та ставлення до росії https://qirim.news/novosti-uk/lytovski-prykordonnyky-zapytuyut-na-v-yizdi-bilorusiv-chyj-krym-ministr-vnutrishnih-sprav-lytvy-abramovichyus/

9.     Армянськ – тихе кримське містечко, забите вбивцями армії рф та їх залізяччям https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1612861703066193926 (фото).

10. Євпаторія. Шось голосно тут. Схоже, на полігоні чмобікі навчаються вбивати https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1612820685860003840 (скрін).

11. Повсюди в центрі Севастополя їба@о путіна, його посіпак – оце от “zа родіну”, “zа прєзідєнта”, просто огидно https://twitter.com/tokyos0da/status/1612881344740134936

12. Окупанти попередили про “тимчасові затримки” у постачанні ліків до Криму – “через високий попит та проблеми з логістикою”. Щасливі коменти: “Предупредили о том, о чем уже сами потребители догадались. Уже с месяц видно об отсутствии препаратов”, “Вы же хотели в СССР”, “Импортозамещения не получилось, санкции касаются всех”, “Дебилы” https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1613111088287031297 (скрін).

13. Переправа знов не працює – шторм https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1613104317900419072 (відео).

14. У Запорізькій області росіяни примусово вивозять проукраїнських мешканців за межі окупованої території, не давши навіть зібрати речі https://zmina.info/news/u-zaporizkij-oblasti-rosiyany-prymusovo-vyvozyat-proukrayinskyh-meshkancziv-za-mezhi-okupovanoyi-terytoriyi-ne-davshy-navit-zibraty-rechi/ (фото).

15. Після жорстоких катувань окупантами в Новій Каховці помер 34-річний волонтер Сергій Федоренко. За тиждень до смерті Сергія викрали росіяни і жорстоко катували. Друзі знайшли його в лікарні Каховки і ледь впізнали: на тілі чоловіка не було живого місця. Сліди жорстоких побоїв, сім гематом на голові, перебиті ноги, трубка в роті, важкий подих. Русня – не люди! https://investigator.org.ua/ua/news-2/250524/ (фото).

16. Окупаційні війська рф вразили 9 населених пунктів Донеччини, є постраждалі серед цивільного населення https://www.npu.gov.ua/news/politseiski-donechchyny-za-mynulu-dobu-zadokumentuvaly-17-atak-rosiian (фото).

17. У результаті ракетної атаки росії на Харків було вражено… склад феєрверків. Схоже на передчасний салют прийдешньої Перемоги. Але окупанти вже розказують, що знищили наш склад з боєприпасами https://twitter.com/XAPKIB/status/1612932193189257217 (відео).

18. Протягом минулої доби ворог не припиняв обстріли міст та селищ прикордонних районів Харківщини. Є руйнування https://www.npu.gov.ua/news/viiska-rf-vdaryly-z-reaktyvnoi-artylerii-po-kharkovu-politsiia-fiksuie-naslidky-obstriliv (фото).

19. Війська рф атакували перинатальний центр у Херсоні. Є поранені https://zmina.info/news/u-hersoni-pid-vorozhyj-obstril-potrapyv-perynatalnyj-czentr-postrazhdala-praczivnyczya/ (фото). Ворог також продовжує обстрілювати населенні пункти області https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-vidkryla-35-kryminalnykh-provadzhen-za-faktamy-voiennykh-zlochyniv-armii-rf-u-khersonskii-oblasti (фото).

20. Вночі ворог поцілив зі ствольної артилерії по містах Нікополь, Марганець та Червоногригорівській громаді на Дніпропетровщині. Є руйнування https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-dnipropetrovshchyny-zbyraie-dokazy-voiennykh-zlochyniv-okupantiv-u-nikopolskomu-raioni (фото).

21. Російські військові поцілили по райцентрах і селах Пологівського та Василівського районів на Запоріжжі. Пошкоджень зазнали житлові будинки та інфраструктурні об’єкти https://www.npu.gov.ua/news/na-zaporizhzhi-politseiski-zadokumentuvaly-ponad-pivsotni-vorozhykh-udariv (фото).

22. Колаборант Ігор Димитрієв з Одеси (екс-депутат від партії Батьківщина) дав інтерв’ю, в якому визнав, що росія не допомогла Донбасу, а зруйнувала його https://youtu.be/ic46Ia5d8eA (відео).

23. У Соледарі вибухово зустрічаємо вагнерівців! https://twitter.com/small10space/status/1613155503277838339 (відео).

P.S. Сьогодні у Південному окружному військовому “суді” Ростова-на-Дону оголосили вирок політв’язням з Криму – Сервету Газієву, Джемілю Гафарову, Аліму Карімову, Сейрану Муртазі та Ерфану Османову. “Суддя” Валерій Опанасенко присудив кожному 13 років у колонії суворого режиму. Вирок політв’язні слухали в чорних футболках з гаслами: “Народженим у депортації помирати теж у депортації?”, “Іслам не дорівнює тероризму, стоп 205.5”, “Ліквідація всіх незгодних”, “Іслам проти терору та насильства, стоп 205.5”. Коли “суддя” оголосив вирок, Алім Карімов голосно вигукнув: “Після таких вироків ваша країна перетворюється на Північну Корею”. “Суд” негайно видалив його із зали… Дуже сподіваюся, що незабаром всі політв’язні повернуться додому, до своїх родин! А всі ці так звані судді і прокурори до кінця своїх нікчемних днів житимуть у страхіттях! https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1613116983469563907 (фото).

Джерело