ДБР повідомило про підозру трьом колаборантам, які пішли працювати до захопленого окупантами слідчого ізолятора Снігурівки

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом працівникам Снігурівської виправної колонії у Миколаївській області, які після російського вторгнення почали працювати на окупантів.

Після початку російської агресії начальник дільниці, старший та молодший інспектори Снігурівської виправної колонії добровільно перейшли на бік ворога та отримали посади у незаконно створеному окупантами «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».

Вони виконували злочинні накази окупантів на посадах заступника начальника відділу з режиму та нагляду та інспектору відділу комунально-побутового забезпечення Херсонського слідчого ізолятора.

За оперативними даними, колаборанти допомагали окупантам незаконно утримувати херсонців в СІЗО. Крім того, один із колаборантів обійняв посаду інспектора комунального побутового забезпечення відділу управління служби виконання покарань у Херсонській області.

Під час звільнення Херсону вони повтікали разом з окупантами.

Їм повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Джерело