«Немає більшої жертви ніж віддати своє життя за свою землю, свою країну, своїх рідних», – Преосвященний Владика на похороні воїна-героя Олександра Ланга в Заліщиках

4 січня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похорон воїна-героя Олександра Ланга в  Заліщиках. Висловлюючи свої співчуття з приводу непоправної втрати, Владика звернувся до рідних покійного та усіх присутніх зі словом батьківської розради. «Втрата рідної людини – це важкий етап у житті, тим більше, якщо її забирає війна. Сльози нашого болю сьогодні є найбільшим виявом любові», – говорить Архиєрей.

Покійний воїн-захисник Олександр залишиться в пам’яті усіх хто його знав як життєрадісна, смілива, позитивна особистість, гідний патріот своєї держави. Тому і прийшли провести його в останню дорогу усі небайдужі жителі громади, представники влади, військові, дорогі родичі та духовенство.

Похоронна відправа завершилася на місцевому цвинтарі, де відбулася церемонія покривання труни прапором та спільна усердна молитва до Господа за душу покійного Олександра та усіх хто віддав своє життя у цій несправедливій кровопролитній війні.

Вічна слава і пам’ять про захисників українського народу і подвиг їхній незабутній!

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

 

Джерело