«Маймо віру в перемогу Бога над злом», – Преосвященний Владика Дмитро Григорак на похороні воїна Тараса Ткачука у м. Чорткові

5 січня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні Богослужіння за душу воїна-захисника Тараса Ткачука, який загинув ще 7 вересня 2022 року і був похований на одному з кладовищ Донеччини.

Повернення тіла загиблого воїна до рідного міста зібрало багатьох містян, друзів, знайомих, родичів, представників влади, військових, усіх небайдужих до чужого горя. Тарас Ткачук впродовж багатьох років працював за кордоном, але з початком повномасштабної війни повернувся в Україну і вирушив на фронт.

У слові співчуття, з яким Преосвященний Владика звернувся до рідних покійного, Архиєрей наголошує на важливості людського подвигу в ім’я Бога і справедливості. «Незабаром ми будемо святкувати Різдво Христове. Пам’ятаймо що за це свято віддали життя наші воїни, щоб ми жили повноцінно, вони віддали своє життя. Маймо віру в перемогу Бога над злом. Настане час, коли Господь перемінить цю складну несправедливу ситуацію. Але ми повинні зберігати непохитну віру, – говорить Владика, – Божа справедливість обов’язково буде. Господь вже неодноразово показував її, бо не може бути марною смерть».

Воїна Тараса Ткачука поховали на Алеї Слави Чортківського цвинтаря, поруч із побратимами, які вже оберігають нас із небес.

Вічна пам’ять воїну-захиснику!

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

 

Джерело