ДБР розслідує понад 1,2 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки (ІНФОГРАФІКА)

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з викриття злочинів проти основ Національної безпеки.

Після початку широкомасштабної агресії рф проти України, ДБР виявляє та затримує зрадників та колаборантів, розслідує воєнні злочини рф. Відшукує майно країни – агресора. Виявляє арсенали російських боєприпасів та військову техніку.

Від початку війни ДБР вже розслідує 1 тис. 206 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки.

Серед них: 967 кримінальних проваджень за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 193 кримінальні провадження – за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 15 кримінальних проваджень – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

За результатами розслідувань 498 особам повідомлено про підозру, 316 осіб оголошено у розшук, 1 тис. 351 особа перевіряється на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.

До суду за цими статтями вже направлено 158 обвинувальних актів.

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Серед останніх резонансних проваджень:

Судитимуть експравоохоронця з Харківщини, який «подарував» окупантам кафе власної дружини  ДБР повідомило про підозру одному з керівників окупаційної поліції Біловодська, який зрадив заради посади  За матеріалами ДБР до суду скеровано обвинувальний акт стосовно правоохоронця з Маріуполя, який зрадив колег, що героїчно захищали «Азовсталь» ДБР провело обшуки у зрадника із команди Сальдо, який втікаючи забув «подарунок» від путіна  Втеча до росії не звільнить від відповідальності очільницю відділу окупаційної поліції Куп’янська, справа за держзраду передана до суду  ДБР повідомило про підозру експрацівниці міграційної служби, яка видає російські паспорти в Луганській області 

Джерело