Без репресій, без «викручування рук», без сплати податків «наперед» Вінницька область у 2022 році виконала планові…

Без репресій, без «викручування рук», без сплати податків «наперед» Вінницька область у 2022 році виконала планові показники надходження до бюджетів усіх рівнів, а найбільше – до місцевих бюджетів.
Виконаний обласний бюджет і 56 районних, і бюджетів територіальних громад. Перевиконання – 1,3 млрд. грн.

Про це сьогодні говоримо із податківцями.

Як начальник обласної військової адміністрації, розумію свою відповідальність перед суспільством за створення належних умов для ведення бізнесу та захист прав чесних платників податків. Так, сьогодні переважна більшість платників – сумлінні.
Президент і Уряд суттєво пішли на зустріч малому бізнесу – це і звільнення від сплати Єдиного податку підприємців 1 і 2 групи, зменшення платежів для 3 групи, на півроку відмінений акциз на пальне, що дало можливість стабілізувати ціни на нафтопродукти.

Є ще над чим нам працювати в 2023-му:
– легалізація трудових відносин та подолання такого явища як нелегальна зайнятість;
– легалізація земельних відносин. Сплата за паї, збільшення орендної плати за користування землею, боротьба з таким явищем як перехід на індивідуальний обробіток землі, а за фактом – обробіток «одним клином» з несплатою платежів у бюджет;
– маємо приділити належну увагу Єдиному податку;
– забезпечити своєчасну і в повному обсязі сплату Єдиного податку з сільгосптоваровиробників, та перерахування ними податку з доходів за користування паями.

Все це дасть можливість суттєво збільшити надходження до місцевих бюджетів. Ці кошти потрібні для реалізації програм цивільного захисту населення, ремонту і облаштування бомбосховищ, територіальної оборони, надання допомоги тимчасово переміщеним особам та громадянам області.

2023 рік має стати роком приватних інвестицій у розвиток економіки України. Для Вінниччини важливою є переробка сільськогосподарської продукції. Маємо свої переваги, а значить – і можливості.

Джерело