ДБР продовжує боротьбу з корупцією та схемами за участі працівників правоохоронних органів. Повідомлено більше 1000 підозр

Не зважаючи на повномасштабну російську агресію, Державне бюро розслідувань спільно з підрозділами протидії корупції інших правоохоронних органів минулого року провело кропітку роботу щодо розслідувань злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів.

За результатами розслідувань правоохоронцям повідомлено понад 1 000 підозр. Частину цих злочинів складали правопорушення, пов’язані із бойовими діями в Україні, наприклад: злочини проти основ національної безпеки, державна зрада та колабораціонізм.

Не залишились поза увагою працівників Бюро й інші злочини, не пов’язані з бойовими діями. Не зважаючи на війну в Україні деякі нечесні службовці правоохоронних органів, замість роботи на оборону держави, думали і діяли тільки заради інтересів власної наживи та збагачення.

Саме тому робота з протидії корупції, хабарництву та схемам за участі правоохоронців залишається другим фронтом для України, на якому ДБР ефективно діє в авангарді вже не один рік.

Прикладами такої роботи є наступні факти:

ДБР та СБУ затримали співробітника Служби безпеки України, який працював на спецслужби РФ та передавав їм таємні дані  ДБР не допустило незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі.  ДБР затримало прокурора однієї з окружних прокуратур міста Одеси на хабарі у 3 тис. дол. США. Він брав гроші за те, що у суді не вимагатиме для обвинуваченого у пограбуванні із застосуванням насильства покарання, пов’язане з позбавленням волі.  ДБР спільно з ДВБ Нацполіції викрило на хабарництві та затримало керівника правоохоронного органу райцентру на Тернопільщині, який вимагав гроші навіть у пенсіонерів. На Львівщині судитимуть учасників злочинної групи, яка переправляла військовозобов’язаних за кордон. Створили та очолили групу громадянин України та державний інспектор одного з відділів митного оформлення. Зловмисники залучили до своєї діяльності ще двох інспекторів прикордонної служби та одного мешканця Жовкви. У Чернівцях ДБР викрило канал контрабандного переміщення цигарок до Румунії. Про підозру повідомлено інспектору прикордонної служби 31 прикордонного загону (м. Чернівці), який сприяв незаконному переміщенню тютюну через кордон.  Чиновник міграційної служби постане перед судом за продаж українських паспортів росіянам. Посадовець за гроші вносив до Єдиної інформаційної автоматизованої системи управління міграційними процесами ДМС України фотографії іноземців разом з даними померлих українців.  Та багато інших.

Джерело