Призначення субсидії: хто має право і куди звертатись

 

Хто має право на отримання субсидії? Куди звертатися за її призначенням? Відповіді на ці та інші питання було надано на брифінгу начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад щодо надання послуг з призначення, перерахунку та виплати житлових субсидій і пільг.
Зараз спостерігається зростання кількості звернень мешканців області за нарахуванням, виплатою та з інших питань, що стосуються процесу оформлення субсидій. Пані Наталія докладно розповіла, за яких умов можна претендувати на отримання відповідних виплат, які обмеження діють, перелічила найпоширеніші запитання, що виникають у потенційних субсидіантів.
Одне з них – яким чином і куди можна звернутися мешканцям Донецької області за призначенням субсидії.
Так, з цього питання можна звернутись через веб-портал Пенсійного фонду України, зареєструвавшись на ньому і авторизувавшись за допомогою кваліфікаційного електронного ключа. Ще один шлях для звернення – мобільний додаток «Дія».
Крім того, на території області у 27 ОТГ є 69 уповноважених осіб, які наділені правом приймати пакет документів для призначення субсидії. Тобто, мешканцям Донеччини, що знаходяться на території області, можна звернутись безпосередньо до такої уповноваженої особи. Також, можна звернутись до ЦНАПів, а ще – до всіх підрозділів Пенсійного фонду.
– Якщо людина виїхала за адміністративні межі Донецької області, то вона може звернутись до будь-якого осередку Пенсійного фонду, незалежно від місця фактичного проживання і реєстрації, та реалізувати своє право на призначення, перерахунок субсидії або вирішення якихось інших питань з цього напрямку соціальних виплат, – зазначила очільниця Головного управління ПФУ у Донецькій області.
Повністю з відеозаписом брифінгу ви можете ознайомитись тут

https://dn.gov.ua/galleries/brifing-nachalnika-golovnogo-upravlinnya-pensijnogo-fondu-ukrayini-v-doneckij-oblasti-nataliyi-rad1701

Призначення субсидії: хто має право і куди звертатись

Джерело