Йорданські богослужіння у Кам’янці Бузькій очолив Кир Михаїл

У празник Богоявлення Господнього Кир Михаїл звершив богослужіння у храмі Преображення Господнього у Кам’янці Бузькій. Його Преосвященству співслужили: настоятель парафії о. Володимир Касіян, сотрудник о. Андрій Вихор, диякон Богдан Садовський та диякон Андрій Марушка.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні оживляємо нашу віру, щоб любов, яку Господь оновлює і закликає до неї ми могли сприйняти. Ісус приходить у світ, щоб відновити все створіння. Нашим спасінням є виключно благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа, як нас навчає Катехизм.

Через віру нам дається спасіння. Ми сьогодні віримо в цю благодать, яка сходить на воду і ми до неї схиляємося, щоби прийняти її з вірою.

Ми чуємо Євангельські дійства, які є правдивими. Так, як по природньому вода спливає, так Божа благодать через Ісуса Христа у нас проникає. Ми всі хрещені отримали благодать хрещення, ми збагачуємо її своєю вірою, щоб з Богом поєднатися. Божа присутність у людині є через Божу Ласку. Нашою найсильнішою зброєю є молитва, якої потребують наші воїни.

Ми в вірі поручаємося Богу, щоб він зупинив ворога і навернув його. Нашим завданням є молитися за тих, хто в тривозі і потребує сили в висоти. Ми сьогодні наповнюємося Святим Духом, очищуємось і просимо, щоби Господь благодаттю свого Духа захистив і привів нас до перемоги.

Пресвята Богородиця дає нам упімнення, щоби ми молилися за навернення росії. Ми молимося про день великої перемоги і наша християнська віра спонукає захищати не тільки себе, а і ближнього.

Після Божественної Літургії відбулось Йорданське Водосвяття.

Прес-служба єпархії

Джерело