Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі

19 січня, у день празника Богоявлення Господнього, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив пастирський візит на парафію УГКЦ св. Архистратига Михаїла міста Тернополя. Архиєрей очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили настоятель храму о. д-р Іван Січкарик та ректор Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о. ліц. Іван Римар.

Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у ТернополіНастоятель храму о. Іван Січкарик, сотрудники та вірні зустріли владику при вході до церкви. Марійська дружина привітала митрополита різдвяними колядками та віншуваннями, які, в цей час війни, є укладені по-іншому та звучать із усильним закликом до новонародженого Ісуса про мир на нашій землі.

Митрополит Василій у своїй проповіді, окрім великого духовного значення події хрещення Ісуса в річці Йордан від Івана Хрестителя, також наголосив на важливості для усіх українців християн перебувати в духовній чистоті та постійній єдності із Богом. Тільки в такий спосіб буде можливо з Божим благословенням, з духовним завзяттям мати сили до захисту Батьківщини.

По завершенні Архиєрейської Літургії всі наблизилися до вертепу, що знаходиться в храмі. Семінаристи під музичний супровід усім колядували. Відтак усі присутні парафіяни доєдналися до спільної коляди,  прославляючи новонародженого Ісуса.

Після коляди, процесія вірних на чолі з митрополитом перемістилася на подвір’я храму, де було здійснено Чин Великого Йорданського водосвяття. Кир Василій привітав парафіян храму з празником та окропив кожного освяченою водою. Після чого брати семінаристи показали всім присутнім театральне дійство «Маланка».

Згодом архиєпископ Василій відбув на набережну Тернопільського ставу, де взяв участь у міжконфесійному Великому Йорданському водосвятті. Подія відбулася біля хреста, встановленого на честь річниці Хрещення України-Русі у парку імені Тараса Шевченка за участю представників інших конфесій. Після завершення водосвяття семінаристи ще раз представили учасникам молитви традиційне різдвяне дійство «Меланка».

Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі Митрополит Василій візитував парафію св. Архистратига Михаїла у Тернополі  

пресслужба архиєпархії

Джерело