Моя традиційна добірка Три добрі новини. 📍Президент Володимир Зеленський присвоїв Вільнюсу статус «Міста-рятівника» українців

Моя традиційна добірка Три добрі новини.

📍Президент Володимир Зеленський присвоїв Вільнюсу статус «Міста-рятівника» українців. Столиця Литви стала черговим іноземним містом, удостоєним такого статусу, після польських Перемишля й Жешува, а також Праги. Такий статус надається містам, що найбільше допомагали громадянам України, які вимушено залишили Батьківщину, а також за вагому підтримку нашої держави. Дякуємо нашим друзям!

📍Норвегія автоматично продовжила на рік дію посвідок на проживання, виданих українцям, які оформили в країні тимчасовий захист. Раніше також Фінляндія автоматично продовжила на рік посвідку на проживання українців із тимчасовим статусом без необхідності переоформлювати пластикову картку-посвідку. Схоже, розповіді російської пропаганди про «втому європейців від українців», м’яко кажучи, перебільшені.

📍Вже у лютому американський актор та режисер Шон Пенн представить на Берлінському кінофестивалі знятий у Києві документальний фільм за участю Володимира Зеленського. Показ фільму «Суперсила» (Superpower) буде знаковим через те, що збігається з річницею повномасштабного вторгнення росії в Україну. Крім того, до списку претендентів на «Оскар» в номінації найкращий документальний повнометражний фільм потрапила стрічка про нашу країну. Це фільм «Будинок зі скалок» данського кінорежисера Сімона Леренга Вільмонта, знятий спільно Україною, Данією та Швецією. Кіноробота розповідає про соціальних працівників, які на фоні війни в Україні працюють в особливому дитбудинку поблизу лінії фронту.

Все буде Україна! 🇺🇦

Джерело