Окрім нас ніхто не змінить цю країну! Пам’яті запорізького правозахисника, зразкового християнина Дениса Тарасова

Програма пам’яті вірянина Санктуарію Бога Отця Милосердного, запорізького волонтера, правозахисника, адвоката, добровольця Дениса Тарасова, який загинув захищаючи Батьківщину. Його головними принципами були: віра, родина, справедливість, незламність та милосердя. 

Окрім нас ніхто не змінить цю країну! Пам'яті запорізького правозахисника, зразкового християнина Дениса Тарасова

В ефірах Радіо Марія ми згадували акцію Папа для України. Саме під час організації цієї акції ми й познайомилися з Денисом Тарасовим, – розповідає викладачка УКУ, блогерка, журналістка та волонтерка Олена Кулигіна.

Я зараз знаходжуся в Санктуарії Бога Отця Милосердного в Запоріжжі де поховано Дениса Тарасова. На похороні я чула багато свідчень від його друзів та побратимів. Всі знають його, як людину з глибокими християнськими цінностями, що проявлялися в різних сферах його життя. Його оптимізм та правдивість надихали та притягували до себе людей. 
Він був борцем за нове та чесне Запоріжжя. У нашій памяті він залишається світлим та чесним. Денис мав твердий стрижень всередині себе, був настирливим, допомагав багатьом людям із парафії та побратимам.

Для мене честь бути тут, в колі близьких для нього людей. Під час похорону, коли ми чули слова побратимів, друзів та Єпископа Яна Собіло, у мене було відчуття, що він закликає нас не сумувати, а вірити в перемогу. Наша подруга в США також засвідчила, що відчуває як Денис немов би поруч утішає її не сумувати. Таких свідчень багато. Ми тримаємося й далі за його стійкість та твердість

Для мене сьогодні – це перспектива спілкуватися з Денисом як зі Святим, який допомагає нам уже сьогодні з небес .

Викладачка УКУ, блогерка, журналістка та волонтерка Олена Кулигіна.

Денис був чудовим чоловіком, сім’янином та був орієнтованим на родину. Він намагався приділяти увагу усім своїм рідним. Намагався завжди дізнатися, які захоплення у дітей та про що вони мріють, – розповідає дружина Дениса Тарасова, Катерина Тарасова. 

Він неділю вважав днем присвяченим Богу та родині. Усі його однопартійці знали, що Денис із сім’єю в неділю знаходиться на службі Божій. Колеги поважали його принципи.

В Запоріжжі тривали 2 дні памяті. Людей, які прийшли вшанувати Дениса було дуже багато, а в місті закінчилися троянди та гвоздики. Присутніми були однопартійці, опоненти та люди, яких Денис захищав у судах.

Свій день Денис розпочинав з молитви. Він довго молився за тих, кому обіцяв. Багато часу приділяв роботі та працював, як звичайна людина. Наш відпочинок ми планували так, щоб завжди бути на службі Божій де б не були.

Ми були членами руху Світло Життя.  Щомісяця, 7-го числа організовували побачення нагадуючи собі про наш день весілля. 
Після трагедії нам зателефонували із міськради та запропонували встановити білборд де на світлині Денис тримає розарій. Зауважу, що чоловік завжд тримав у руках Розарій – таким його пам’ятають усі. Також, наразі розглядається пропозиція перейменувати парк Яланського на парк громади імені Дениса Тарасова. За цей парк Денис боровся і в апеляційному суді виграв цю справу.

Денис все життя боровся з корупцією. Він міг не йти на війну. Після 24 лютого він вступив до лав Тероборони.

Дружина Дениса Тарасова – Катерина Тарасова.   

Джерело