Три добрі новини для вечора четверга. 📍Україна отримає від Туреччини плавучі електростанції

Три добрі новини для вечора четверга.

📍Україна отримає від Туреччини плавучі електростанції. Сторони підписали меморандум про їх постачання. Енергетична компанія України і турецький виробник Karpowership проведуть переговори щодо розміщення електростанцій у портах Румунії та Молдови і транспортування електрики через мережі цих країн. Меморандум передбачає, що плавучі електростанції загальною потужністю 500 мегават почнуть оперативно виробляти електрику, що дасть можливість забезпечити електропостачанням 1 млн домогосподарств в Україні. Це допоможе поліпшити ситуацію в українській енергосистемі.

📍Німецька військово-промислова компанія Rheinmetall готова надати велику кількість боєприпасів для танків Leopard, які Німеччина та інші країни відправлятимуть в Україну. В компанії повідомили, що як запобіжний захід значно збільшили свої потужності з виробництва боєприпасів. «Ми інвестували в це значні кошти і продовжимо це робити, будуючи нові виробничі потужності та наймаючи додатковий персонал. Ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну, НАТО і німецький уряд, зокрема й боєприпасами, яких вони потребують», – йдеться у заяві.

📍Українські військові пройдуть навчання у Норвегії. Наші солдати навчатимуться стрільбі, управлінню командою, проходитимуть медичну підготовку. За словами міністра оборони Бйорна Арільда Грама, Норвегія зараз робить значний внесок у підтримку України.

Слава Україні! 🇺🇦

Джерело